Екссудддя Євпаторійського міськсуду АРК засуджена до 12 років за державну зраду

Крим
«Євпаторійський міський суд». Фото wikimapia.org

Деснянський районний суд Києва оголосив вирок колишній судді Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим, яка після початку російської окупації півострова порушила присягу та перейшла на службу до незаконно створеного росіянами судового органу. 

Про це йдеться у вироку Деснянського районного суду Києва. 

За даними Центру журналістських розслідувань, засуджена – Тетяна Ружицька. Вона була суддею в Євпаторійському суді з червня 2006 року. Після початку окупації Криму Ружицька залишилась на півострові, 19.12.2014 президент РФ Володимир Путін своїм указом призначив її на посаду “судді” незаконно утвореного «Евпаторийского городского суда» строком на 6 років. 

Верховна Рада України в квітні 2016 року звільнила Ружицьку з посади судді Євпаторійського міського суду АРК за порушення присяги.

2 квітні 2024 року Деснянський районний суд визнав Тетяну Ружицьку винною у державній зраді та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років з конфіскацією всього належного їй майна в доход держави.

Нагадаємо:

  • У грудні 2015 року Вища рада юстиції Украни зробила подання про звільнення 277 суддів Автономної Республіки Крим і Севастополя за порушення присяги.
  • 19 квітня 2016 року Верховна Рада України звільнила 198 суддів Автономної Республіки Крим, які порушивши присягу, перейшли на службу до російських окупантів.
  • У січні 2017 року Генпрокуратура України повідомила, що проводить заочне розслідування за підозрою в державній зраді відносно 319 кримських суддів-зрадників.
  • 11 травня 2017 року Вища рада правосуддя України на своєму засіданні звільнила 91 суддю з Автономної Республіки Крим і Севастополя, які після окупації Криму перейшли на службу до Росії.