Законопроекти президента по Донбасу будуть розглянуті уже у четвер – Пашинський

Влада

Два законопроекти, внесені президентом України Петром Порошенком у вівторок, 4 жовтня, які визначають особливий правовий статус непідконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей  як окупованих Російською Федерацією та мирне повернення над ними суверенітету України, будуть розглянуті безвідкладо 6 жовтня. 

Про це повідомив голова глава Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, повідомляє Центр журналістських розслідувань

Відповідаючи на питання журналістів про ймовірність  винесення на розгляд падаменту законопроектів , внечених сьогодні президентом, уже в четверг, голова профільного комітету  сказав: “Стовідсоткова ймовірність. Це невідкладний закон”.

За словами Сергія Пашинського, Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони рекомендуватиме народним депутатам прийняти один із законопроектів в першому читанні , але не виключив, що буде пропозиція затвердити один з документів в цілому.

Який саме із двох законопроектів буде винесено у сесійну залу першим, пашинський не уточнив. 

Нагадаємо, 4 жовтня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради два законопроекти щодо Донбасу.

проект закону “Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях” (7163) визначає непідконтрольні території Донецької та Луганської областей як окуповані Російською Федерацією.

Законопроектом “Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей “(7164) пропонується продовжити  дію закону про особливий статус Донбасу, чинність якого закінчується.