Тіллерсон затвердив новий санкційний список російських компаній

Влада

Державний секретар США Рекс Тіллерсон затвердив та передав у Конгрес список компаній та спецслужб РФ, за співпрацю з якими з 29 січня 2018 американські та іноземні компанії  будуть карати санкціями. 

Про це на брифінгу у четвер повідомила речниця Держдепартаменту США Хізер Нойєрт, передає Центр журналістських розслідувань. 

“Відповідно до статті 231 Акту протидії російському впливу на країни Європи та Євразії держсекретар Рекс Тіллерсон доручив Держдепартаменту оприлюднити інформацію  про осіб , які перебувають у складі або діють від імені оборонного та розвідувального секторів уряду Російської Федерації. Це означає, що держсекретар Тіллерсон підписав це рішення і тепер воно  у Капітолій-Хілл”, – повідомила журналістам Хізер Нойєрт. 

За її словами, починаючи з 29 січня 2018 року, цей акт вимагає від Держекретаря ввести певні санкції до осіб або організацій, які свідомо здійснюють значні операції з особою чи організацією, яка зазначена у списку. Наразі документ передано до Конгресу і він буде опублікований на офіційному веб-сайті Державного департаменту США  найближчим часом. При цьому точної дати названо не було. 

Цього ж дня ймовірний санкційний список компаній оборонного комплексу та спецслужб РФ опублікувала газета The New York Times. За цією версією до списку підсанкційних осіб увійшли державні розвідувальні стурктури ФСБ, СВР, ГРУ, Спеціальний технологічний центр( виробник обладнання радіоконтролю), а також Автономна некомерційна організація “Професійна асоціація дизайнерів систем обробки даних”, яка забезпечує спеціалізовану підготовку співробітників ГРУ.

До списку, за версією газети, увійшли близько 40 російських компаній оборонної, машино- та суднобудівельної галузей, серед яких концерни “Алмаз-Антей”, “Калашников”,  “Іжмаш”, корпорації “Оборонпром”, “Ростех”, холдинг “Вертольоти Росії”.