Кабмін не має даних про реальну кількість переселенців – Тука

Влада
Заступник міністра з питань внутрішньо переміщених осіб і тимчасово окупованих територій Георгій Тука

Заступник міністра з питань внутрішньо переміщених осіб і тимчасово окупованих територій України (МінВОТ) Георгій Тука заявив, що Кабмін не має даних про реальну кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в країні.

Про це Тука сказав на міжнародній конференції в Києві в четвер, 15 листопада, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

«Ми втратили контроль за реальним числом внутрішньо переміщених осіб. Це не дає нам можливості спрогнозувати подальші дії уряду», – сказав заступник міністра.

За його словами, за оцінками Донецької військово-цивільної адміністрації, кількість зареєстрованих переселенців відрізняється від реальної кількості ВПЛ на 30-40%.

За інформацією міністерства соціальної політики України, станом на 12 листопада 2018 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 521 038 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.