За добу коронавірусом захворіли 416 осіб. У Криму – 9

Влада
карантин коронавирус

За минулу добу в Україні проведено 5157 досліджень на коронавірус методом ПЛР. Захворіли 416 осіб. В окупованому Криму – дев’ять випадків.

«За минулу добу захворіли 416 осіб, з них 27 дітей та 62 медпрацівника, були госпіталізовані 132 особи. За минулу добу зафіксовано 17 летальних випадків, 228 пацієнтів одужали. Всього за весь час пандемії захворіли 15 648 осіб, з них 1083 дитини, а також 3026 медпрацівників. Всього одужали 3288 чоловік, а летальних випадків – 408. За минулу добу проведено 5157 досліджень методом ПЛР», – повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

У Криму зареєстровано дев’ять нових випадків зараження коронавірусом, повідомив «глава» окупованого півострова Сергій Аксенов на засіданні оперативного штабу з протидії COVID-19.

За його словами, заразилися п’ять лікарів і чотири пацієнта Сакської лікарні, всі вони знаходяться в обсерваторі.

«Всі ці випадки безсимптомні. Всі вони перебували в обсервації, в терапевтичному відділенні Сакської районної лікарні. Це ті особи, які контактували з вже лабораторно підтвердженими людьми. Вони все виявлені в результаті активного спостереження і на сьогоднішній день переведені до 7-ї міської лікарні», – розповіла глава» управління Роспотребнадзора по Крыму и Севастополю» Наталя Пеньковська.

  • В Україні з понеділка, 11 травня, за рішенням уряду послаблюються карантинні заходи: буде відновлено роботу частини установ і певних видів діяльності за умови дотримання ними протиепідемічних заходів.