Запуск платформи «Звільнення в’язнів» – трансляція

Влада
Фото: РИА Новости, Александр Полегенько

Колишні бранці Кремля представлятимуть громадську платформу, яку заснували, щоб підтримувати осіб, які досі перебувають у місцях обмеження волі на окупованих територіях Криму та Донбасу, а також у Росії.

Організація планує зосередити свою увагу на звільненні політв’язнів, на міжнародному рівні, на взаємодії з українською владою, а також на підтримці родичів та близьких.

Захід проходить за підтримки ініціативи Prisoners Voice, координатором якої є Центр громадянських свобод. Ініціатива також вітає створення і надає допомогу самої Платформі.

Засновники платформи:

Олег Сенцов, Герой України Володимир Жемчугов, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Едем Бекіров, Павло Гриб, Ахтем Чийгоз, Станіслав Асєєв, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Ігор Козловський, Євген Панов, Ільмі Умеров, Микола Семена, Ісмаїл Рамазанов, Олександр Шумков, Ігор Мовенко.
Під час заходу організатори детально представлять план дій, методи роботи та своє бачення.

У заході бере участь предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, представники УГКЦ, мусульман та представники дипломатичних установ.

Нагадаємо:

  • 29 січня 2021 року український режисер з Криму Олег Сенцов повідомив, що колишні в’язні Кремля планують створити платформу звільнення політв’язнів.