На телемарафон «Єдині новини» виділили 1,7 млрд гривень, віцеспікер Ради Корнієнко запевняє, що не всі гроші підуть на канали

Влада

У бюджеті на 2024 рік на телемарафон “Єдині новини” закладено 1,7 млрд гривень. Віцеспікер ВРУ Олександр Корнієнко сказав, що з цим питанням “треба розбиратися”, наголошуючи, що не всі гроші підуть на канали.

“Поки існує такий формат як телемарафон, який існує завдяки підтримці держави, ми маємо його фінансувати. Я думаю, що треба розібратися з цими 2 млрд – як вони будуть розподілятися, бо це не все напряму на канали, є якесь виробництво, іномовлення”, – сказав Корнієнко під час інтерв’ю Liga.net.

Віцеспікер Ради наголосив, що під час війни потрібно мати “єдину точку новин”. Він також нагадав про квітень 2022-го, мовляв, тоді українці масово дивилися та слухали телемарафон.

“Тоді це була єдина точка постачання інформації. Ми ж розуміємо, що ситуація може мінятися, треба зберігати цю можливість мати, де сказати щось важливе людям. З боку держави у нас немає іншого формату”, – зазначив він.

  • Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну низка найбільших українських телеканалів об’єдналися, тепер вони мовлять у форматі телемарафону. Це “Суспільне”, 1+1, “ТРК Україна”, ICTV/СТБ, “Рада” та “Інтер”. Довго тривали перемовини про ввімкнення у “Єдині новини” також 5 каналу та “Прямого”, але вони закінчилися нічим.