У центрі Києва демонтують пам’ятник Миколі Щорсу

Влада
Фото: t.me/KyivCityOfficial

У Києві 9 грудня демонтують пам’ятник радянському військовому діячу Миколі Щорсу, який воював проти Української Держави й Української Народної Республіки.

Про це повідомляє у Київська міська державна адмінстрація.

«Прямо зараз столичні комунальні служби розпочинають демонтаж пам’ятника Миколі Щорсу. Із монумента радянському діячу, що розташований у центрі Києва, перед цим було знято охоронний статус», – йдеться у повідомленні.

У КМДА також зазначили, що для демонтажу складної конструкції можливе тимчасове часткове перекриття руху бульваром Тараса Шевченка.

Надалі монумент зберігатиметься в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.

Микола Щорс – радянський військовий діяч, один із військових командирів більшовиків під час війни 1917-1921 років. Він боровся за радянську владу і воював проти Української Держави й Української Народної Республіки. Учасник червоногвардійських повстанських формувань.

15 листопада у Києві демонтували пам’ятник російському письменнику Олександру Пушкіну.

Нагадаємо:

  • 10 листопада 2023 року Кабмін України прийняв рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників російському письменнику Олександру Пушкіну, більшовицькому ватажку Миколі Щорсу, а також іншим російським і радянським діячам.