Кабмін планує продовжити строки для ідентифікації ВПО, які отримують пенсії в Ощадбанку, до 1 квітня 2024 року

Влада
Ощадбанк
Фото: oschadbank.ua

Кабмін України планує продовжити строки для ідентифікації одержувачів пенсійних виплат в Ощадбанку до 1 квітня 2024 року. Відповідний проєкт постанови КМУ вже розроблений. Найближчим часом він має бути винесений на розгляд уряду. Йдеться про внутрішньо переміщених осіб, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зокрема, пропонується продовжити строк здійснення фізичної перевірки осіб в Ощадбанку до 1 квітня 2024 року. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року.

«На гарячі лінії Мінреінтеграції звертається велика кількість пенсіонерів-ВПО з питаннями щодо строків проходження ідентифікації в Ощадбанку. Дуже важливо, щоб люди встигли її пройти та продовжили отримувати пенсії. Як я й обіцяла, минулого тижня відповідний проєкт постанови КМУ вже розглядався на Урядовому комітеті. Прошу Мінсоцполітики якомога швидше внести його в порядок денний засідання Уряду», – наголосила віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Зазначається, що проєкт таких нормативних змін був напрацьований за результатами роботи Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО.