Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги: боєприпаси для Leopard 1, розвідувальні БПЛА, БТР та паливозаправники

Влада
Танки Leopard 1A5 Збройних Сил України. Вересень 2023 року. Фото: АрміяInform

Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги. До нього, зокрема, увійшли боєприпаси для танків Leopard 1, розвідувальні БПЛА RQ-35 Heidrun, бронетранспортери та паливозаправники Zetros.

Про це повідомляється на сайті уряду ФРН.

Новий пакет військової допомоги включає:

боєприпаси до танків Leopard 1;
8 бронетранспортерів (раніше передані 16);
матеріали для знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів;
25 розвідувальних безпілотників RQ-35 Heidrun (раніше – 100);
50 терміналів супутникового зв’язку SatCom (раніше – 230);
5 автомобілів для прикордонної служби (раніше – 243);
1840 бойових шоломів (раніше – 31350);
500 світлодіодних ламп;
3 одиниці автотранспорту (вантажівки, мікроавтобуси, позашляховики) (раніше – 358);
16 паливозаправників на базі вантажівок Zetros (раніше – 8).

В уряді країни повідомили, що, окрім цього, планують передати 20 бойових машин піхоти Marder, 15 самохідних зенітних установок Gepard, 24 паливозаправників та 20 рефрижераторів на базі вантажівок Zetros. Також планується передати додаткові розвідувальні БПЛА RQ-35 Heidrun, бойові шоломи та світлодіодні лампи.

Як повідомлялось, Німеччина у 2024 році виділить ще понад 7 млрд євро на військову допомогу Україні, а не 4 мільярди, як планувалося раніше.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter