Пашинський заявив про обшуки його помешкання СБУ та НАБУ у справі про передачу «пального Курченка» ЗСУ

Влада
Сергій Пашинський, голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України. Фото: LB.ua

Колишній нардеп Сергій Пашинський заявив про обшуки його помешкання співробітниками СБУ та НАБУ у справі щодо передачі у 2015 році так званого «пального Курченка» державі щоб покрити дефіцит пального у Збройних Силах України. Офіційних повідомлень про слідчі дії у Пашинскього від СБУ та НАБУ не було.

Про це Пашинський повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні зранку СБУ та НАБУ завітало з обшуком до мого помешкання. Справа щодо передачі «палива Курченка», а насправді палива кремлівської «Роснефті», державі – за часів мародерства Януковича цей олігарх наживися активами на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014-ому році вдалося передати державним нафтовим операторам. У 2015-ому році, як народний депутат України, я звернувся до Президента України з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом «Роснефті», що дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їх російських кураторів», – написав екснардеп.

За його словами, 10 років тому «через свою агентуру росіяни домоглися» відкриття кримінального провадження №32014100070000038 від 08.05.2014, на підставі якого зараз у нього і проводяться обшуки.

«Лише декілька тижнів тому «слєдком Росії» звинуватив мене в початку АТО у 2014-ому році. І от зараз дивна синхронізація з боку українських слідчих… Шановні, якщо вже вирішили копнути у той період і дослідити, як я ще допоміг з передачею активів Януковича державі та ЗСУ, то зверніть увагу на спецконфіскацію сотень мільйонів доларів у бюджет», – додав Пашинський.

Він нагадав, що з березня 2022 року очолює Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України.

«Мене не треба шукати чи обшукувати – за цей час я жодного разу не покидав Україну. Підприємства-учасники Асоціації виробляють безпілотники, артилерію, бронетехніку, боєприпаси, станції РЕБ та РЛС. Кожного дня ми переживаємо загибелі близьких, російські бомбардування, аудити ДАСУ. Як Голова Асоціації і координатор багатьох оборонних програм, в мене лише прохання до слідчих – не відволікайте мене Курченком, будь ласка», – наголосив Пашинський.

Крім того, він зазначив, що розповсюджена анонімними телеграм-каналами інформація про нібито повідомлену йому підозру є фейком та поцікавився, яким чином вони дізнаються про слідчі дії правоохоронців.