Окупаційному «міністру по тарифам» Запоріжчини Кочетову, про якого писав ЦЖР, повідомлено про підозру в колабораційній діяльності

Влада
Андрій Кочетов, окупаційний «міністр по тарифам і ціновому регулюванню Запорізької області». Фото: ЛИЦ

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в колабораційній діяльності Андрію Кочетову, «виконуючому обов’язки міністра по тарифам і ціновому регулюванню Запорізької області», який переформатовував системи тарифів та цінового регулювання під стандарти країни-агресора.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація

За наказом Кочетова на тимчасово окупованих територіях Запоріжчини була проведена адаптація нормативно-правових актів відповідно до законодавства РФ у сфері нарахування тарифів на житлово-комунальні послуги, та розподілення бюджетних асигнувань на підтримку окупаційної влади.

За його вказівкою були впроваджені тарифні сітки на житлово-комунальні послуги, за основу яких брались розрахунки за прикладом тарифів Ростовської області РФ.

Як повідомляв ЦЖР, Андрій Кочетов родом з Луганська. У 2014 році, після захоплення регіону він пішов на співпрацю з бойовиками та приєднався до лав окупаційної адміністрації. Отримав паспорт РФ та вступив до кремлівської партії «Единая Россия». Був головою однієї із профспілок так званої «ЛНР» та навіть співробітником її «міністерства закордонних справ».

З початком повномасштабного вторгнення, Андрій Кочетов переїхав до окупованого Мелітополя, а вже у вересні 2022 року росіяни призначили його виконуючим обов’язки очільника «міністерства по тарифам і ціновому регулюванню Запорізької області».

Слідчі СБУ повідомили ворожому поплічнику про підозру за ч.5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter