Кабмін призначив Віктора Павлущика новим головою НАЗК

Влада
Віктор Павлущик, голова НАЗК. Фото: facebook.com/NAZKgov

Кабінет міністрів України 27 лютого призначив Віктора Павлущика головою Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). До цього він працював старшим детективом у НАБУ.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

«27 лютого Кабінет Міністрів України призначив Віктора Павлущика на посаду Голови НАЗК строком на чотири роки», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, 25 лютого Конкурсна комісія з відбору на посаду голови НАЗК визначила Віктора Павлущика переможцем конкурсу, який, згідно з обґрунтованим рішенням комісії, має найкращі професійний досвід, знання і якості для виконання службових обов’язків голови НАЗК, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності.

Всього у конкурсі, який тривав з 13 листопада 2023 року, взяв участь 51 кандидат. З них за результатами тестування на загальні здібності 24 кандидати брали участь у другому етапі конкурсу та проходили співбесіди щодо доброчесності. До наступного етапу конкурсу на посаду голови НАЗК – фінальних співбесід – пройшли десять кандидатів.

Віктор Павлущик з 2015 року працював у НАБУ, дотепер був старшим детективом – керівником відділу детективів НАБУ. З 2008 по 2015 рік проходив військову службу в органах Служби безпеки України на оперативних посадах та посадах керівного складу.