Єврокомісія надасть офіційну пропозицію щодо використання заморожених російських активів на користь України – ЗМІ

Влада
санкции
Фото: УНІАН

Єврокомісія найближчим часом надасть офіційну пропозицію щодо використання заморожених російських активів на користь України. Ймовірно, їх використовують для закупівлі зброї.

Про це пише Euractiv.

Минулого тижня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що настав час розглянути можливість використання прибутків від заморожених російських активів для закупівлі військових поставок для України.

Видання зазначає, що раніше заморожені активи РФ планували використати на відновлення України, а зараз розглядають питання використання непередбаченого прибутку від заморожених російських активів для спільної закупівлі військової техніки для України.

Читайте також: Гліб Канєвський: Чим далі лінія фронту від Києва, тим менша політична воля конфісковувати активи російських олігархів

“Ми говорили, що непередбачений прибуток буде використано для відновлення України. Однак насамперед має бути країна, яку можна відновлювати, і тоді такий крок мав би абсолютний сенс”,- наголосив один з дипломатів ЄС.

Чому влада не докладає результативних зусиль для того, аби стягнути активи російських олігархів та українських політичних діячів часів режиму Януковича, які втекли до Росії чи до окупованого Криму і підтримують російську агресію. Про недоторканні активи Медведчука, Деркача, Захарченка, Сівковича, Клюєвих та інших колишніх в інтерв’ю з Глібом Канєвським, керівником аналітичного центру StateWatch, у ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар.