КРУК закликає не визнавати вибори Путіна і посилити санкції щодо Росії

Влада
Фото: Крим.Реалії

Крайова Рада Українців Криму закликає не визнавати вибори Путіна і посилити санкції щодо Росії.

Про це йдеться у заяві організації.

Там нагадали, що у березні 2024 року РФ організувала на тимчасово окупованих територіях України проведення так званих виборів президента цієї держави-агресора.

“В умовах ліквідації свободи слова та зібрань, знищення опозиції це дійство з самого початку путін перетворив на фарс. Оскільки сам факт їх організації і проведення на окупованих російською федерацією територіях іншої держави суперечить суті демократії та грубо порушує міжнародне право.

Ми заявляємо, що президент російської федерації, якого буде оголошено російською владою за результатами таких виборів не може бути визнаним і стане нелегітимним.

Ми закликаємо міжнародні інституції покласти край російським злочинам та розглянути питання припинення участі російської федерації як держави в усіх міжнародних організаціях.

Ми закликаємо припинити будь-яку економічну співпрацю з російською федерацією.

Ми закликаємо відключити повністю російську федерацію від системи SWIFT.

Ми закликаємо якнайшвидше створити Спеціальний міжнародний трибунал щодо злочину агресії російської федерації проти України, дати правову оцінку злочинам проти мирного населення України, скоєних держави-агресора та її агентами під час російсько-української війни, що триває з 2014 року.

Ми закликаємо виключити російську федерацію зі складу Ради Безпеки ООН, не лише тому, що вона отримала це право без належних правових підстав, а й тому, що російська федерація використовує це право для розгортання своїх злочинних дій проти України та інших держав-членів ООН, розв’язує та веде агресивні війни проти інших держав, грубо, системно та широкомасштабно порушує права і свободи людини, що багато років вже є державною політикою російської федерації.

Ми закликаємо покласти край геноцидній політиці російської федерації проти українського народу.

Ми закликаємо захистити міжнародне право, відновити суверенітет та територіальну цілісність України, покласти край злочинам російської федерації проти миру та людства”, – йдеться у заяві.

  • У РФ та на окупованих територіях 15-17 березня відбувається голосування за президента, що передбачає подомові обходи мешканців членами “виборчих комісій” в супроводі озброєних військових чи силовиків, а також голосування на дільницях. За даними російського Центрвиборчкома на виборах президента зареєстровано 706 міжнародних спостерігачів зі 106 країн. При цьому ні прізвища, ні навіть назви країн ЦИК не оприлюднює нібито з міркувань безпеки. Але ймовірніше, щоб уникнути санкцій щодо осіб, які відкрито підтримують окупацію.