У Запоріжжі запрацював другий в країні рекрутинговий центр української армії

Влада
Фото: Наталя Калмикова Facebook

У прифронтовому Запоріжжі запрацював другий в Україні центр рекрутингу – спільний проєкт Міністерства оборони та Запорізької обласної військової адміністрації. Майбутні військовослужбовці тут зможуть обрати, в якому підрозділі та за якою спеціальністю служити.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на відкриті джерела.

Співробітники центру надаватимуть інформацію щодо вакансій, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть кандидатів на шляху до призначення на обрану посаду в армії.

Тут уже готові запропонувати усім бажаючим долучитися до Сил оборони України, пропонуючи посади операторів БПЛА, водіїв-механіків, медиків, IT-спеціалістів, тощо.

За інформацією голови Запорізької ОВА Івана Федорова, вже є домовленість з трьома бригадами, які воюють на запорізькому напрямку, щодо рекрутингу в їхні ряди.

Фото: Наталя Калмикова Facebook

За повідомленням Міноборони, дізнатися усі подробиці щодо вакансій можна безпосередньо у центрі за адресою Запоріжжя, бульвар Центральний, 27 або зателефонувавши за номерами телефонів: +380 66 183 10 75 або +380 98 835 09 04.

Рекрутингові центри української армії – це спільний проєкт Міноборони та органів державної влади в регіонах. Їхнє створення передбачене Концепцією військової кадрової політики до 2028 року, затвердженою Міністром оборони Рустемом Умєровим в листопаді 2023 року. 

Перший такий центр був відкритий у Львові у лютому 2024 року.

Як повідомили у Львівському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, центр не має відношення до структур ТЦК, а рекрутери не є військовослужбовцями. Тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації.

Такі центри надалі планують відкрити ще у Дніпрі, Одесі, Києві.