Володимир Шарлай, староста села Олексіївка на Херсонщині, за роботу гауляйтером на ворога отримав підозру СБУ

Влада
Володимир Шарлай, колаборант. Фото з соцмереж

Володимир Шарлай, 64-річний законний староста села Олексіївка Генічеської міської громади Херсонської області отримав від СБУ заочну підозру в колабораційній діяльності. Він перейшов на бік ворога і працює головою окупаційної адміністрації Олексіївки. Йому світить до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це з посиланням на текст підозри повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі встановили, що 64-річний Шарлай Володимир Миколайович, уродженець села Азовське, мешканець села Олексіївка Генічеського району Херсонщини, умисно перейшов на бік ворога. З 2022 року він працює головою так званого «сельского поселения Алексеевской территориальной общины».

На момент свого «призначення» Володимир Шарлай був законним старостою села Олексіївка. 

Свою кар’єру він починав водієм, потім працював завгоспом колгоспу «Україна», а з 1991 по 2005 роки – прорабом. З 2005 по 2006 роки був директором бази відпочинку «Дніпро». З 2006 по 2015 рік працював завідувачем клубом ПП «АФ «Промінь».

Володимир Шарлай, колаборант. Фото з соцмереж

Станом на 2010 рік Володимир Шарлай очолював місцевий осередок проросійської Компартії України. У 2015 році його обрали сільським головою Олексіївки від Блоку Петра Порошенка («Європейська солідарність»). До цього сільським головою тут була його дружина Тетяна Шарлай

За скоєний злочин Володимиру Шарлаю СБУ заочно повідомила підозру в колабораційній діяльності за ч.5 ст.111-1 КК України. Йому світить від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ЦЖР, новим головою окупаційної адміністрації селища Асканія-Нова Каховського району Херсонщини став 62-річний Сергій Воронін. Він – місцевий підприємець, директор і співзасновник ТОВ «Водоканал Асканія-Нова», депутат селищної ради від «ОПЗЖ».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter