Вчитель Олексій Бузов отримав 15 років позбавлення волі за те, що очолив окупаційну адміністрацію села Гладківка на Херсонщині

Влада
Олег Бузов, колаборант. Село Гладківка Скадовського району на Херсонщині. Фото з соцмережі

Винним у державній зраді Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області заочно визнав 45-річного Олексія Бузова. Він очолив окупаційну адміністрацію села Гладківка Голопристанської міської громади Скадовського району на Херсонщині.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, посилаючись на вирок суду від 22 березня.

Бузов Олексій Олександрович, 45-річний уродженець села Унежма Архангельської області РФ, мешканець села Гладківка Скадовського району визнаний винним у державній зраді за ч.2 ст.111 КК України.

Суд встановив, що Бузов у другому кварталі 2022 року очолив незаконно створену окупаційну адміністрацію села Гладківка і самовільно зайняв кабінет старости Гладківського старостинського округу Голопристанської громади.

Олексій Бузов був причетний до захоплення будівлі Таврійського ліцею Голопристанської міської ради в 2022 році.

Депутат Держдуми РФ Іґорь Кастюкєвіч і колаборант Олег Бузов. Фото з соцмережі

Оскільки Бузов не явився на засідання суду і досі перебуває на тимчасово окупованій частині Херсонщини, суд виніс йому вирок заочно – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Олексій Бузов станом на 2022 рік працював вчителем фізичної культури і допризовної підготовки Гладківської загальноосвітньої школи. В минулому він був депутатом Гладківської сільської ради від радикальної проросійської партії «Союз лівих сил». Також він очолює первинний осередок «Союзу лівих сил» у селі Таврійське.

Як повідомляв ЦЖР, 74-річний Іван Доценко, бізнесмен-аграрій, депутат Новотроїцької селищної ради Генічеського району Херсонщини від ОПЗЖ підозрюється в державній зраді і пособництві державі-агресору. Йому світить довічне позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Про злочини ЦЖР писав не раз.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter