США ведуть переговори з країнами G7 про виділення додаткової допомоги Україні у $50 млрд – Bloomberg

Влада
Військова допомога США Україні Фото: dvidshub.net

США ведуть переговори з країнами G7 про те, щоб надати Україні допомогу в розмірі 50 мільярдів доларів.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Значна частина грошей буде виділена коштом надприбутків від заморожених російських активів, більшість яких перебуває у Європі.

За словами інформаторів агентства, знайомих з ситуацією, цей план обговорюється між країнами G-7.

США наполягають на досягненні угоди під час зустрічі лідерів G-7 в Італії в червні. Проте, обізнані люди зазначили, що обговорення цієї теми було складним, і підписання угоди може зайняти місяці.

Адміністрація президента США Джозефа Байдена оголосила про надання Україні нового найбільшого пакету військової допомоги вартістю у 6 млрд доларів. На ці кошти озброєння буде замовлено в американської промисловості.

Як повідомлялось, 24 квітня 2024 року Міноборони США після підписання президентом Джо Байденом закону про допомогу Україні на 61 млрд доларів оголосило про надання пакету допомоги України в галузі безпеки та оборони на 1 млрд доларів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter