Стартував третій етап акції #SaveOlegSentsov

Життя

У четвер почався третій етап глобальної акції за порятунок українських політв’язнів в РФ і окупованих нею територіях #SaveOlegSentsov.

Про це повідомляється на сторінці організації в соцмережі, передає Центр журналістських розслідувань.

Акція проводиться під гаслом «На чемпіонаті світу з футболу в Росії ми граємо за політв’язнів».

«Сьогодні ми заб’ємо перший гол Путіну. У день відкриття чемпіонату світу в Росії ми починаємо свій чемпіонат світу. І будемо грати за політв’язнів», – йдеться в повідомленні руху.

В організації зазначають, що борються за прийняття спеціальної резолюції Європейського парламенту про Олега Сенцової і інших заручниках Кремля.

«Ми зробили всю підготовчу роботу. До фінального тексту резолюції завдяки друзям України в Європарламенті увійшли наші рекомендації», – відзначають в русі.

 

Українського режисера Олега Сенцова, який голодує з 14 травня, в п’ятницю вивозили в реанімацію. Зараз він знаходиться в санчастині колонії, припиняти голодування не збирається.

Як повідомлялось, 1 червня по всьому світу стартувала глобальна акція #SaveOlegSentsov з вимогою звільнити незаконно засудженого в Росії українського політв’язня, режисера Олега Сенцова, який з 14 травня проводить голодовку в російській колонії, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів, утримуваних в РФ.