Мати Сенцова попросила Путіна про помилування сина

Життя
Людмила Сенцова, матір українського режисера, політв'язня Олега Сенцова Фото: hromadske.ua

Мати українського режисера, політв’язня Олега Сенцова Людмила написала президенту РФ Володимиру Путіну клопотання про помилування.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Hromadske.ua.

Текст документа надала сестра Сенцова Наталія Каплан. Клопотання написали 22 червня, а 26 червня його передали Путіну.

Підписувати звернення до Людмили Сенцової приїжджав кінокритик Олексій Медведєв. За словами Каплан, поки реакції на це клопотання від Кремля немає.

Повний текст звернення Людмили Сенцової:

«Я звертаюся до вас з проханням помилувати мого сина Олега Геннадійовича Сенцова, 1976 року народження, засудженого російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терористичного угрупування.

Всі матері люблять своїх дітей, хочуть для них свободи і щастя. Мені важко судити про ступінь провини власного сина, хоча знаю його як мирного громадянина і людини, захопленого своєю професією – кінорежисурою.

Не буду вас переконувати в невинності Олега, хоча сама вірю в це. Просто скажу, що він нікого не вбивав. Він уже відсидів чотири роки у в’язниці. Його чекають діти, молодший син страждає від аутизму. Їм погано без нього. Вони ніколи не будуть щасливі без батька.

Прошу вас, Володимире Володимировичу, проявити милосердя і помилувати Олега Сенцова, не губити його життя і життя його близьких. Ми чекаємо його вдома».

13 липня в 19:00 на Майдані столиці пройде акція #FreeSentsov, яка буде приурочена до дня народження українського режисера, а також на підтримку інших українських політв’язнів.

Нагадаємо, раніше російський пропагандистський телеканал «РЕН» вперше опублікував в одному зі своїх сюжетів кадри з Сенцової, який голодує в колонії Лабитнангі.