Представництво президента в АРК закликало скасувати всі святкові заходи в День пам’яті жертв геноциду кримських татар

Життя
День памяти жертв депортации крымских татар

Представництво президента України в АРК звернулося до голів облдержадміністрацій з проханням перенести всі заплановані на цей день розважальні заходи на інші дати.

Звернення опублікували на сторінці представництва в Facebook, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Вважаємо, що проводити розважальні заходи на площах України в дні пам’яті – неприпустимо. Кримськотатарський народ і сьогодні продовжує боротьбу за незалежність і територіальну цілісність України в Криму, незважаючи на постійні репресії, які цілеспрямовано проводять окупаційна влада півострова», – сказано в повідомленні.

У представництві закликали глав облдержадміністрацій донести цю інформацію до глав районних адміністрацій і органів місцевого самоврядування, а також відзвітувати про вжиті заходи до 15 травня.

На 18 травня припадає день міста Кам’янець-Подільський. На цей день запланована святкова програма, зокрема, фестиваль танцювальної музики «Dj fest Фортеця».

Раніше обурення кримськотатарської громадськості викликали плани провести 18 травня в Києві фестиваль сучасної клезмерської музики та єврейської культури Kyiv Klezmer Festival. У відповідь організатори заявили, що в цей день ніякої розважальної та музичної програми не буде.

  • До 75-х роковин депортації кримськотатарського народу з Криму у Генічеському районі Херсонської області відбудеться низка пам’ятних заходів.
  • У Києві з 17 та 18 травня пройдуть заходи до 75-х роковин  депортації кримськотатарського народу.