На парад до Мінська приїхали військові РФ, які обстрілювали Маріуполь – InformNapalm

Життя

У параді 3 липня в Мінську (Білорусь) братиме участь підрозділ зі складу 275-го самохідно-артилерійського полку (275-й САП) 4-ї танкової Кантемирівської дивізії ЗС РФ. За численними свідченнями, військові цього підрозділу безпосередньо брали участь у військовій агресії проти України і причетні до скоєння військових злочинів – зокрема, до обстрілу Маріуполя в 2015 році.

Про це повідомили волонтери міжнародної спільноти InformNapalm, пише Центр журналістських розслідувань.

«Однією з найчорніших сторінок військових злочинів, скоєних військовослужбовцями 275-го самохідно-артилерійського полку, є обстріл Маріуполя 24 січня 2015 року. У цей день російські підрозділи здійснили обстріл маріупольського мікрорайону «Східний» з ракетних систем залпового вогню БМ-21 «Град». В результаті цього, по суті, терористичного акту загинули 29 громадян України, 92 були поранені, серед загиблих і поранених – діти і підлітки. Були пошкоджені житлові будинки, в зону ураження потрапили також школа, ринок і магазини», – йдеться в повідомленні.

Волонтери повідомили, що військовослужбовці російського підрозділу з м. Наро-Фомінськ Московської області прибули до Білорусі ще 20 червня 2019 року.

«27 червня на інформаційному порталі Міністерства оборони Білорусі був опублікований матеріал про хід підготовки до параду військ Мінського гарнізону до Дня Республіки 3 липня. Кореспондент військового інформаційного агентства «Воїн» (біл. – «Ваяр») взяв інтерв’ю у декількох російських військовослужбовців, що проходили чергове тренування піших парадних розрахунків на території Мінської військової комендатури. Про одного з них вдалося зібрати максимальний обсяг інформації, на підставі якої чітко визначено підрозділ, в якому він служить», – йдеться в повідомленні.

 

«Цей полк входить до складу 4-ї гвардійської танкової Кантемировской дивізії 1-ї танкової армії ЗС РФ. Ще в 2014-2015 рр. волонтери спільноти InformNapalm виявили і провели ідентифікацію основних російських підрозділів угруповання сил вторгнення в складі батальонно- і ротно-тактичних груп (БТГр / РТГр), які були сконцентровані уздовж кордону з Україною в Ростовській області РФ. Деякі з цих підрозділів були безпосередньо зафіксовані на території Донбасу. 275-й САП є одним з артилерійських підрозділів Західного військового округу ВС РФ, що входили до складу російського угруповання сил вторгнення».

  • Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm встановили військовослужбовців зі складу 197-ї бригади десантних кораблів Чорноморського флоту РФ, які брали участь в операції по захопленню Криму в 2014 році.