«Мінером» моста в Києві виявився 42-річний учасник АТО з Криму – ЗМІ

Життя

Чоловік, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, затриманий. Ним виявився 42-річний уродженець смт Форос (АР Крим) Олексій Белько. Раніше він брав участь в антитерористичної операції на Донбасі, а пізніше був начальником радіостанції радіоцентру польового вузла зв’язку військової частини А3628 в Броварах Київської області в званні старшого сержанта.

Про це пишуть ряд українських ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як пише «theБабель», в червні 2019 року Белько добровільно здав до Деснянського райуправління поліції Києва 1 кг вибухівки та 88 набоїв. За місцем проживання Белька проводяться обшуки.

Як пише «Українська правда», 26 червня суд визнав Белька винним у самовільному залишенні військової частини, призначивши йому покарання у вигляді семи днів арешту з утриманням на гауптвахті. Зараз Белько звільнений з військової частини.

«Київ оперативний» в Facebook опублікував відео з поліцейського квадрокоптера, зроблене під час операції на мосту.

Про затримання підозрюваного повідомив глава МВС Арсен Аваков.

  • 18 вересня в поліції повідомили, що невідомий чоловік на мосту Метро в Києві стріляє в повітря і загрожує підірвати цей міст, а також держустанови. Рух авто і поїздів перекрили, поліція проводить спецоперацію. Слідчі кваліфікували інцидент як підготовку до теракту.