На адмінмежі з Кримом відзначили День кримськотатарського прапора: як це було

Життя
Фото: ІРС-Генічеськ

26 червня на адмінмежі з Кримом відзначили День кримськотатарського прапора.

Як повідомляє сайт ІРС-Генічеськ, зранку в кожному населеному пункті Генічеського району Херсонщини, де компактно проживають кримські татари, відбулось урочисте підняття українських та кримськотатарських прапорів. З Новоолексіївки до КПВВ «Чонгар”» проїхала колона з 200 автівок, а на самій адмінмежі під український та кримськотатарський гімни урочисто підняли державний та кримськотатарський національний прапори.

“У нас відбулась акція “Два прапора – одна країна” в підтримку кримських татар, в підтримку людей, які опинилися в окупованому Криму. Щоб вони бачили, що ми не забуваємо, що наші люди сьогодні є заручниками ситуації”, – зазначила сайту членкиня Меджлісу кримськотатарського народу Гульнара Бекірова.

“Такі акції дуже важливо проводити саме тут, в прикордонному районі, щоб донести до кримчан, що ми пам’ятаємо про Крим та будемо боротися за його повернення”, – наголосив учасник автопробігу Ніджат Куртаметов.

Новоолексіївський селищний голова Олександр Бурковський, виступаючи біля КПВВ “Чонгар”, розповів, що сьогодні вперше на будівлі селищної ради підняли прапор кримськотатарського народу. «Я думаю, що це стане традицією в нашому селищі», – сказав він.

  • Голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров повідомив, що у МЗС України дали директиву посольствам країни в усьому світі 26 червня підняти разом з державною прапором України прапор кримських татар.