Субсидії в Україні виплатять одержувачам відразу за два місяці

Життя
субсидии

Субсидії в Україні будуть виплачені одержувачам відразу за два місяці – травень і червень 2021 року. Кошти будуть перераховані на рахунки одержувачів в банківських установах та «Укрпошті» для проведення виплат. Отримувачів субсидій, які отримують кошти через пошту, виплата буде проведена до кінця поточного місяця.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

«До банківських установ спрямовуються кошти в сумі 1,1 млрд грн для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу», – говориться в повідомленні.

У разі, якщо громадянина України (в тому числі зі статусом ВПО) звільнили з роботи в період карантину, то він має право на отримання житлової субсидії.

Нагадаємо:

  • На період дії карантину переселенці можуть за невідкладних обставин отримати окремі адміністративні послуги в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем зареєстрованого або фактичного проживання, підтвердженого довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.
  • На період карантину і протягом одного місяця після його завершення адресну допомогу для покриття витрат на проживання можуть отримувати і внутрішньо переміщені особи, що не працевлаштовані. Раніше така допомога їм не була доступна. Розмір цієї виплати аналогічний посібнику для працездатних переселенців – 442 грн на місяць.