Троє поліцейських з Херсонщини отримали підозри в державній зраді і колабораційній діяльності

Південь
Руслан Корьогін

Державне бюро розслідувань 13 грудня заочно повідомило про підозру в державній зраді і колабораційній діяльності трьом поліцейським з Херсонщини: 44-річному Руслану Корьогіну з Олешок, 38-річному Сергію Михайлечку з Херсона і 34-річному Юрію Михайлечку з села Степанівка. За скоєний злочин їм світить довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це з посиланням на оприлюднені тексти підозр повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За версією слідства, Руслан Корьогін, уродженець села Караба-Кьокюш АР Крим, мешканець Олешок Херсонського району, майор поліції, який з 2019 року працював старшим інспектором з особливих доручень чергової частини управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Херсонській області, добровільно перейшов служити російським окупантам. Він відмовився виконувати наказ про обов’язкову евакуацію працівників поліції з Херсона 24 лютого 2022 року і згодом за власним бажанням заступив на посаду «инспектора дежурной части главного управления МВД Херсонской области». 

З власних джерел ЦЖР відомо, що Руслан Корьогін здавав окупантам своїх колег-поліцейських, учасників АТО, а пізніше отримав посаду заступника начальника окупаційного відділу поліції в Олешках.

Юрій Михайлечко, уродженець села Мурахівка Миколаївської області, мешканець Херсона, старший лейтенант поліції, з 2020 року працював інспектором взводу №3 роти поліції особливого призначення ГУНП в Херсонській області. Його брат Сергій Михайлечко з 2016 року працював інспектором-черговим чергової частини роти поліції особливого призначення. Обидва вони теж відмовились виконувати наказ про евакуацію, залишилися в окупації і перейшли служити російським загарбникам. 

Спочатку вони отримали посаду «в. и. о. командира взвода батальона патрульно-постовой службы управления общественной безопасности главного управления МВД Херсонской области». Потім вони перейшли в «отряд специального назначения «Гром»: Юрій Михайлечко старшим оперуповноваженим, а Сергій Михайлечко – «начальником 2 боевого отделения».

За скоєні злочини трьом тепер уже колишнім українським поліцейським заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності і державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану – за ч. 2 ст. 111 і ч. 7 ст. 111-1 КК України. Санкція статті передбачає найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • Як повідомляв ЦЖР, заочні підозри у викраденні і катуванні людей, серед яких є герої публікацій ЦЖР, участі у злочинній організації, посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України отримали 26 поліцаїв з Нової Каховки. За скоєні ними злочини їм світить довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.