Підприємець з Криму Гена Сафарян зареєстрував свій бізнес на окупованій Херсонщині

Південь
Гена Сафарян. Фото: kaoluys.ru

Підприємець з Криму Гена Сафарян незаконно зареєстрував свій бізнес на базі відпочинку «Гюнай» в окупованому Генічеську на Херсонщині.

Про це повідомляє Telegram-канал «Генічеськ ua».

«18 грудня 2023 року в російському держреєстрі з’явилось ТОВ «Сафар агрохолдинг», основний вид діяльності – гуртова торгівля керамічними і скляними виробами. Директором та засновником підприємства вказаний Сафарян Гена Грачикович», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Гена Сафарян, 29 березня 1962 року народження, мешкає в окупованому Криму в місті Євпаторія. З 14 листопада 2014 року є засновником російського ТОВ «Варгашапат». Основний вид діяльності: діяльність ресторанів та послуги з доставки продуктів харчування.

22 липня 2022 року у Євпаторії Гена Сафарян брав участь у фестивалі вірменської культури, де власне і засвітив своє обличчя.

«З 25 травня 2023 року Сафарян зареєстрований як індивідуальний підприємець, ну а з грудня 2023 року Гена Сафарян не придумав нічого розумнішого, аби зареєструвати ще одну фірму на окупованих територіях, тепер уже – в Херсонській області, на базі відпочинку «Гюнай» в Генічеську», – пише «Генічеськ ua».

Як повідомлялось, СБУ 3 листопада 2023 року заочно повідомила про підозру в пособництві державі-агресору 44-річному Олегу Єрмоленку на прізвисько «Мальок», фермеру з села Інгулець Дар’ївської громади Херсонського району. Він підтримував окупантів, допомагав їм облаштовувати блокпости, розміщував російських військових, годував їх, організовував їм розважальну програму і вивозив крадене зерно до окупованого Криму.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter