Окупаційний відділ поліції в Горностаївці на Херсонщині очолив росіянин Андрєй Полєвщіков з Краснодарського краю

Південь
Андрей Полевщиков
Андрей Полевщиков Фото: з соцмереж

Незаконно створений російськими окупантами «отдел МВД «Горностаевский» у Горностаївській громаді Каховського району на Херсонщині очолив 40-річний росіянин Андрєй Полєвщіков з Краснодарського краю. Куди подівався його попередник на цій посаді Сєрґєй Крєц – невідомо.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За інформацією з окупаційних пабліків, новим начальником «отдела МВД «Горностаевский» у Каховському районі Херсонщини став Андрєй Полєвщіков. Сюжет про його діяльність на території Верхньорогачицької громади того ж району нещодавно вийшов на пропагандистському телеканалі «Таврия». В ньому йшлося, що Полєвщіков «вручив заохочення» мешканцям Верхнього Рогачика за їхню допомогу поліцаям і агітував їх активніше співпрацювати з незаконною окупаційною владою.

Громадянин РФ, підполковник поліції Полєвщіков Андрєй Владіміровіч народився 24 березня 1982 року в Краснодарському краї. Він з 1999 року працює в російській поліції, доріс до посади заступника начальника відділу МВД Росії по Кримському району Краснодарського краю. З червня 2021 року і до свого «призначення» на Херсонщині Полєвщіков очолював відділ поліції Октябрського району міста Томськ Сибірського федерального округу Росії.

Андрей Полевщиков Фото: з соцмереж

Як повідомляв ЦЖР, попереднім начальником «отдела МВД РФ «Горностаевский» був Крєц Сєрґєй Владіміровіч, ймовірно, 20 січня 1977 р. н. За його російським ідентифікаційним номером платника податків відомо, що він є громадянином РФ, з жовтня 2019 року по листопад 2022 року був зареєстрований індивідуальним підприємцем у місті Балашиха Московської області і займався наданням послуг з перевезень. За непідтвердженою інформацією Сєрґєй Крєц міг воювати на боці РФ на території ОРДЛО. 

Відомо, що в будівлі Горностаївського відділу поліції російські окупанти в 2022 році розмістили свою військову комендатуру та облаштували в’язницю і катівню для цивільних заручників.