Окупанти розселили «евакуйованих» херсонців на базах відпочинку без опалення. Вони гріються електрообігрівачами і перевантажують енергосистему

Південь
Зимній Генічеськ на Херсонщині. Фото: Д.Кондрашин

Під час так званої «евакуації» з правобережжя Херсонщини росіяни розселили тих, хто погодився втекти разом з ними, на літніх базах відпочинку, приміщення яких не пристосовані для проживання за низьких температур. «Евакуйовані» змушені опалювати помешкання електроприладами, що призводить до перевантаження всієї енергетичної системи окупованої частини Херсонщини.

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає сайт «IPC-Південь».

«Евакуйоване населення обласного центру на лівобережжі Дніпра розселене у пунктах тимчасового розміщення, якими здебільшого є туристичні бази, що не призначені для проживання в них у зимовий період. Обігрів таких пунктів тимчасового розміщення здійснюється від електроустаткування. В умовах зниження температури повітря на території Херсонської області, енергосистема регіону працює на критичному рівні через експлуатацію енергоємних електроприладів для обігріву», – зазначають росіяни.

Загарбники бідкаються, що збільшення навантаження на енергосистему понад нормативний рівень неминуче призводить до зниження напруги в електромереж.

Таким чином окупанти за рік не змогли знайти для «переселенців» житла краще, ніж літні бази відпочинку, або хоча б підготувати ці об’єкти до зими.

Так зване «Міністерство енергетики Херсонської області» просить населення лівобережжя регіону «економити електроенергію», іншими словами, фактично пропонує «евакуйованим» кілька днів померзнути, поки температура на вулиці не підвищиться.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter