На Херсонщині окупанти атакували ударним дроном пожежників: поранені четверо рятувальників

Південь
Фото: facebook.com/DSNSKHERSON

На Херсонщині російські окупанти 14 січня атакували дроном-камікадзе у селищі Станіслав пожежну команду, яка поверталася з місця ліквідації пожежі після попереднього обстрілу. Четверо вогнеборців отримали ушкодження.

Про це повідомляє Головне Управління ДСНС України у Херсонській області.

Як зазначається, вранці 14 січня ворог обстріляв селище Станіслав, внаслідок чого загорівся житловий будинок та господарча споруда на приватному подвір’ї.

Білозерські рятувальники разом з місцевою пожежною командою ліквідували пожежу.

«Під час повернення до місця дислокації місцева пожежна команда потрапила під повторний обстріл. Четверо вогнеборців отримали контузії середнього ступеню та закриті черепно-мозкові травми. Їм надано медичну допомогу», – йдеться у повідомленні.

В свою чергу, начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін уточнив, що росіські окупанти атакували команду пожежників дроном-камікадзе.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter