Готельєри окупованої Запоріжчини мусять передавати силовикам особисті дані відпочивальників нібито для «профілактики загроз»

Південь
Пляж на Косі Пересип у Кирилівці Фото: blog.pokupon.ua

На окупованій Запоріжчині “министерство спорта и туризма ВГА” змушує власників баз відпочинку та готелів підписувати угоди з окупаційним “ГУ МВД”.  Готельєри зобов’язані протягом одного – трьох днів повідомляти особисті дані всіх відпочивальників силовикам. В іншому випадку будуть змушені платити штраф у розмірі до 750 тисяч рублів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на документи, опубліковані окупаційною адміністрацією Кирилівки.

Власникам рекреаційного бізнесу листом за підписом окупаційного “міністра” спорту та туризму Ігоря Котляра повідомили, що їм потрібно підписати “соглашение об информационном взаимодействии с ГУМВД РФ по Запорожской области”. 

За цією угодою, про відпочивальників, які є громадянами РФ, повідомляти силовиків треба протягом трьох діб з моменту заселення, про не-громадян – протягом доби. Робити це можна хоч в електронному вигляді, а хоч – привозити звіти на паперовому носії.

Засідання робочої групи під головуванням окупаційного “міністра” Ігоря Котляра. Фото: окупаційні медіа

У випадку, якщо готельєри не виконають умови угоди, їх очікують штрафні санкції – від 5 тисяч рублів для фізичних осіб до 750 тисяч рублів для юридичних осіб.

Рішення, ймовірно, було прийняте на засіданні “робочої групи антитерористичної комісії з профілактики загроз на об’єктах готельного комплексу, спорту та культури”, яке відбулося 25 січня під головуванням окупаційного “міністра” Ігоря Котляра. Саме в цей день були оприлюднені відповідні документи.