Анатолій Семенов, директор Генічеського ліцею №4 на Херсонщині отримав підозру за перехід на бік окупантів

Південь
Анатолій Семенов, колаборант. Фото з соцмереж

55-річний Анатолій Семенов, директор Генічеського ліцею №4 на Херсонщині перейшов на бік ворога і очолив незаконно створену на базі закладу «Геническую школу №4». Також він брав участь у відкритті муралу з зображенням ліквідованої російської пропагандистки Дар’ї Дугіної. За скоєний злочин головне слідче управління Національної поліції України 5 лютого заочно повідомило йому про підозру в колабораційній діяльності.

Про це з посиланням на текст підозри повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними слідства, 55-річний Семенов Анатолій Олександрович, уродженець села Абан Красноярського краю РФ, мешканець селища Новоолексіївка Генічеської громади Херсонщини, добровільно перейшов на бік ворога і очолив захоплений Генічеський ліцей №4, «перейменований» в «Геническую школу №4».

Під керівництвом Анатолія Семенова в ліцеї перейшли на російську мову навчання, почали виховувати в дітях ненависть до України і всього українського. За його участі на стіні ліцею окупанти відкрили мурал з зображенням ліквідованої в 2022 році російської пропагандистки Дар’ї Дугіної.

Анатолій Семенов, колаборант. Фото з соцмереж

За скоєні злочини Анатолію Семенову заочно повідомлено підозру за ч.3 і ч.5 ст.111-1 КК України. В разі доведення вини його можуть відправити за ґрати з конфіскацією майна.

За даними YouControl, Анатолій Семенов з 2002 по 2005 роки очолював Новоолексіївський ліцей №1, з 2007 по 2014 роки очолював відділ освіти Генічеської районної державної адміністрації, а з 2014 року є директором Генічеського ліцею №4 і досі є законним його керівником.

Як повідомляв ЦЖР, умовно засуджений в 2020 році за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України 56-річний мешканець Херсона Геннадій Пеньковський отримав новий вирок. Він під час окупації свого міста і проведення незаконного референдуму працював секретарем ДВК №108 на території школи №24 і поширював на своїх сторінках у соцмережах заборонену комуністичну символіку. За скоєні злочини він проведе за ґратами 8 років.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter