Російські військові розстріляли трьох мешканців села Кохани на Херсонщині

Південь
Фото: ТАСС

Минулого тижня російські окупанти розстріляли трьох мешканців села Кохани Голопристанської міської громади Скадовського району на Херсонщині. Причиною вбивства стало нібито мародерство.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як розповіли ЦЖР мешканці села Кохани Голопристанської громади, минулого тижня тут поховали трьох чоловіків, вбитих російськими військовими.

«Це цивільні люди, які проживали на дачах у Коханах і залишились в окупації. Кажуть, що їх розстріляли нібито за мародерство. Але відомо, що росіянам вірити не можна», – сказали наші джерела.

Російський телеграм-канал ASTRA з посиланням на свої джерела повідомив прізвища вбитих: Карпусь, Голенков і Вознов. За даними тг-каналу, тіла чоловіків з вогнепальними пораненнями голови знайшли в одному з будинків села Кохани після звуків стрільби 15 березня.

Телеграм-канал стверджує, що згодом за вчинення цього злочину окупанти затримали військових в/ч 11843 36-річного Алєксєя Булєліна і 37-річного Мунтяна Тарасенка з Волгоградської області РФ. Повідомляється, що Булєліна судили за викрадення автомобіля в 2010 році, а Тарасенка судили раніше за насильницькі дії.

Алєксєй Булєлін, один із військових РФ, затриманих за підозрою у вбивстві трьох мешканців села Кохани. Фото: ASTRA

Як повідомляв ЦЖР, на тимчасово окупованій Херсонщині російські військові викрали і вбили 26-річну Анастасію Саксаганську і її 34-річного чоловіка Валерія з села Малі Копані Голопристанської громади Скадовського району. Їх обох у ніч проти 16 вересня 2023 року загарбники викрали з власного будинку. Рідні вбитого подружжя стверджують, що причиною їхньої смерті була відмова отримувати російські паспорти і йти на співпрацю з окупантами.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter