Російські окупанти викрали на Херсонщині мешканця селища Любимівка Олексія Грінька

Південь
Олексій Грінько
Олексій Грінько

Російські військові продовжують терор проти цивільного населення тимчасово окупованої частини Херсонської області. 22 березня вони викрали з власної домівки 43-річного Олексія Грінька, мешканця селища Любимівка Каховського району. Його рідні благають про допомогу в пошуку чоловіка.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

22 березня російські окупанти вдерлися до будинку мешканця Любимівки Каховського району Грінька Олексія Григоровича, 26 липня 1980 року народження, накинули йому мішок на голову і вивезли в невідомому напрямку. Це сталося орієнтовно о 15.00-16.00 годині.

Дружина викраденого в соцмережах звернулася з проханням допомогти у пошуках чоловіка. 

Як розповіли джерела ЦЖР, 22 березня 2024 року російські військові вдиралися до помешкань багатьох мешканців Любимівської селищної громади. Вони нібито шукали українських диверсантів: якраз того дня Збройним силам України вдалося знищити склад боєкомплектів російських окупантів, розташований в будівлі захопленого колишнього місцевого дитсадка. 

«Олексій Грінько – проста, дуже гарна людина, він займався продажем добрив, працював у «Чумаку», «Грінтімі» та інших підприємствах. Окупанти його схопили під «гарячу руку», – розповіли джерела ЦЖР.

За їхніми словами, в 2023 році окупанти вже влаштовували незаконний обшук будинку Олексія Грінька. Відомо, що він намагався виїхати з окупації, але загарбники його не пропустили і сильно побили на одному зі своїх блокпостів. Він був змушений повернутися до рідної Любимівки.

  • Як повідомляв ЦЖР, ввечері 14 березня в Каховці на Херсонщині російські окупанти вдерлися до будинку місцевого мешканця, 40-річного Олександра Герчаковського і вивезли його в невідомому напрямку.