Підприємець з Криму Вадим Хвостенко отримав підозру за ремонт машин для окупантів на Херсонщині

Південь
Вадим Хвостенко
Вадим Хвостенко, колаборант

Вадим Хвостенко, підприємець з Джанкоя АР Крим надавав послуги з ремонту і технічного обслуговування машин для окупантів у Херсонській області. За цей злочин СБУ 28 березня заочно повідомила йому підозру в колабораційній діяльності.

Про це з посиланням на текст підозри повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі встановили, що 36-річний Хвостенко Вадим Юрійович з Джанкоя АР Крим з 2012 року зареєстрований фізичною особою-підприємцем. У 2015 році він незаконно зареєструвався як індивідуальний підприємець за російським законодавством.

Знаючи про вторгнення Росії в Україну і незаконну анексію нею українських територій Вадим Хвостенко зареєструвався на порталі РФ з державних закупівель. 27 липня 2023 року він уклав контракт з управлінням окупаційного міністерства юстиції Херсонщини на ремонт та технічне обслуговування автомобілів на загальну суму в 75 тисяч рублів. 

Хвостенко встиг виконати роботу на 28,4 тисячі рублів, що підтверджується підписаним актом про надання послуг. 

Цього виявилось достатньо, щоб отримати від СБУ підозру в колабораційній діяльності за ч. 4 ст. 111-1 КК України. Санкція статті передбачає штраф, або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років і конфіскацію майна.

  • Як повідомляв ЦЖР, 37-річний Олексій Цигура, підприємець з села Геройське Євпаторійського району АР Крим, надавав транспортні послуги окупаційному міністерству молодіжної політики і спорту Херсонської області. За це СБУ 29 лютого заочно повідомила йому аналогічну підозру в колабораційній діяльності.