Російські окупанти викрали на Херсонщині мешканця Каховки Геннадія Рашевського

Південь
Геннадій Рашевський, житель Каховки, викрадений окупантами. Фото: Faceboook/Каховська міська територіальна громада

Російські загарбники 28 квітня викрали з власної оселі 51-річного мешканця Каховки Херсонської області Геннадія Рашевського. Раніше вони вже незаконно позбавляли його волі і неодноразово проводили у нього обшуки.

Про це повідомили на офіційній сторінці у Facebook Каховської міської територіальної громади, передає Центр журналістських розслідувань.

За інформацією Каховської міської ради, 28 квітня російські окупанти вдерлися до помешкання 51-річного Геннадія Рашевського і вивезли його в невідомому напрямку.

Відомо, що раніше вони вже незаконно позбавляли його волі і декілька днів тримали на підвалі. Також у нього неодноразово проводили незаконні обшуки.

Місце перебування викраденого Геннадія Рашевського зараз невідоме.

Як повідомляв ЦЖР, російські військові незаконно позбавили волі 56-річного Олега Скотаря з Каховки. Зв’язку з ним немає з 28 березня 2024 року.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter