На Херсонщині кримськотатарська громада почала будівництво медресе

Життя

У селищі Новоолексіївка Генічеського району на території місцевої мечеті почали будівництво ісламської релігійної школи – медресе.

Про це Центру журналістських розслідувань розповів імам мечеті Усеін Тохлу.

“Земля навколо мечеті є і є старі господарські будівлі, які ми хочемо реконструювати. Поки виритий фундамент та робляться проекти. Робоча атмосфера”, – розповідає Усеін Тохлу.

За його словами, у планах кримськотатарської громади побудувати двоповерхову будівлю, нижній поверх якої можна буде здавати у найм.

“Хотілося б, звичайно, побудувати під старовину, аби додати до нашої сірості трохи краси, та й туристам буде цікаво побачити щось нове та незвичайне”, – каже імам.

За попередніми підрахунками, на будівництво школи потрібно близько 300 тисяч доларів, спонсорів поки кримськотатарська громада не має, фундамент клали своїми силами, та за словами Усеіна Тохлу, вже є ідеї, до кого звернутися.

“Стартового капіталу немає та є ідея, є бажання це зробити і є віра, а решта додасться. Ми татари звикли починати все на голому ентузіазмі потім все буде2, – сказав він.

Сподівається громада й на підтримку держави, адже наразі таких шкіл в Україні не багато.

Нагадаємо, що в селищі Новоолексіївка Генічеського району вже діє дитячий садок та школа, уроки у яких викладають кримськотатарською мовою.