У Києві відзначають 100-річчя військово-морського флоту України

Життя
ВМС

У Києві 29 квітня відбудуться урочисті заходи з нагоди 100-річчя Українського військово-морського флоту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, передає Центр журналістських розслідувань.

У зв’язку з анексією Севастополя, ювілейні заходи відбудуться в Одесі та Києві.

«О 10.00 відбудеться урочисте підняття прапора Військово-морських сил України з нагоди 100-річчя створення Українського військово-морського флоту за участю особового складу та ветеранів військово-морських сил Збройних Сил України», – сказано в повідомленні.

Урочисті заходи пройдуть на площі Лесі Українки о 10:00.

На Майдані відбудеться урочисте підняття військово-морського прапора.

Український інститут національної пам’яті напередодні опублікував на своєму каналі відео, присвячене пам’ятній даті.

«29 квітня 1918 відбулася важлива історична подія в історії українського флоту. Спираючись на рішення делегатів корабельних команд і настрої українських моряків і офіцерів, весь Чорноморський флот був проголошений флотом УНР і видано наказ урочисто підняти українські прапори. Це рішення підтримала і виконала абсолютна більшість кораблів Чорноморського флоту», – сказано в описі до відео.

У неділю 29 квітня в Одесі на борту флагмана Військово-морських сил України – військового корабля «Гетьман Сагайдачний» також пройде урочиста церемонія спеціального гасіння поштової марки.

У п’ятницю, 27 квітня «Укрпошта» ввела в обіг нову поштову марку, присвячену «100-річчя підняття кораблями Чорноморського флоту українського прапора 29 квітня 1918 року». В операційному залі столичного Головпоштамту провели її гасіння спеціальним штемпелем «перший день» на ювілейних мистецьких конвертах.