Політв’язень Зейтуллаев з російської колонії написав листа кримськотатарському народу

Життя
Руслан Зейтуллаєв Фото: Едем Семедляєв

Політв’язень Руслан Зейтуллаев написав листа, в якому звернувся до кримськотатарського народу.

Лист опублікувала громадська організація «Кримська солідарність». У ньому Зейтуллаев подякував кримських татар за підтримку його і рідних політв’язня, передає Центр журналістських розслідувань.

«Дуже вдячний вам за те, що ви є, за те, що не залишили мене і мою сім’ю без уваги. А також за те, що наш народ єдиний, сильний духом. Ще хочу виділити подяку за активність нашої молоді, адже це дуже важливо для мирної боротьби за свої права, сповідування своєї релігії, культури, традицій і мовних відмінностей», – написав політв’язень.

Також кримський татарин звернувся до свого народу з проханнями бути єдиними, підтримувати тих, хто зазнав репресій окупанта і розповідати про всі утиски кримських татар, які відбуваються зараз на півострові.

«В черговий раз, хочу попросити вас бути єдиними у всіх бідах і негараздах. Не забувати кожного хворого, старого, який зник безвісти і утисків. Прошу вас знаходити свій дорогоцінний час для відвідування і допомоги всім тим вище перелічених категорій людей, тому що це дуже важливо як для потерпілого, так і для його родини … Показати своїми діями, що ми не приймаємо зрада, жадібність і обман …», – додав він .

Нагадаємо, 23 січня 2015 року під Севастополем співробітники ФСБ затримали Рустема Ваітова, Нурі (Юрія) Примова і Руслана Зейтуллаева за підозрою в організації і участі в діяльності організації «Хізб ут-Тахрір», забороненої в РФ. 2 квітня в с. Орлине (Севастополь) співробітники ФСБ провели обшук в будинку Ферата Сайфуллаєва, після чого затримали його за тою же підозрою.

26 квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Зейтуллаева до 12 років позбавлення волі. 27 липня Верховний суд Росії збільшив Зейтуллаеву термін позбавлення волі з 12 до 15 років з обмеженням на рік після відбуття покарання.

У вересні кримчанина етапували до виправної колонії в Башкортостані. Він заявив, що має намір оголосити чергове голодування