Сирійські ППО помилково збили російський літак ІЛ-20 – CNN

Життя

Сирійські ППО помилково збили російський військовий літак ІЛ-20 при відображенні ракетного обстрілу з боку Ізраїлю.

Про це пише CNN з посиланням на американських чиновників. Про зникнення літака з 14 військовослужбовцями на борту раніше повідомило російське Міноборони, передає Центр журналістських розслідувань.

Ізраїль, як пише CNN, Здійснити кілька атак по провінції Латакія, де також базуються і російські сили, включаючи авіацію. У відповідь сирійські урядові війська відкрили потужний зенітний вогонь, який зачепив російський літак. Причому він був збитий засобом ППО, який, як стверджує CNN, був проданий Росією Сирії кілька років тому. Інше джерело телеканалу підтвердив, що за ударами по сирійській провінції Латакія стоїть Ізраїль.

США, за словами співрозмовників CNN, на початку дізналися з міжнародних частотах, що сирійська армія почала пошуково-рятувальну операцію, а потім представники неназваною країни розповіли американцям про вигляді літака і обставин інциденту.

Як повідомляло РІА Новини, зв’язок з екіпажем ІЛ-20 пропала 17 вересня близько 23:00 – літак знаходився в 35 кілометрах від узбережжя Сирії. На борту перебували 14 осіб.

Прес-служба оборони Ізраїлю відмовилася від коментарів про атаку. Сирійське агентство SANA заявило, що ракетні удари завдавалися з боку моря, в результаті атаки постраждали будівлі технічної промисловості. Представник сирійської мережі з прав людини розповів РІА про семи поранених.