Український консул відвідав політв’язня Зейтуллаева в російській колонії

Життя

Кримчанина Руслана Зейтуллаева, який знаходиться в колонії російського міста Славута (Башкортостан), 21 грудня відвідав український консул.

Про це повідомляє об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

За інформацією активістів, Зейтуллаев попросив допомогти в питанні організації надходження на його адресу іноземних листів, оскільки останнім часом він перестав їх отримувати.

Також повідомляється, що український консул отримав запевнення керівництва колонії про швидке надання дозволу на довгострокове побачення Зейтуллаева з дружиною, приїзд якої заплановано на грудень 2018 року.

Нагадаємо, 23 січня 2015 року під Севастополем співробітники ФСБ затримали Рустема Ваітова, Нурі (Юрія) Примова і Руслана Зейтуллаева за підозрою в організації і участі в діяльності організації «Хізб ут-Тахрір», забороненої в РФ. 2 квітня в с. Орлине (Севастополь) співробітники ФСБ провели обшук в будинку Ферата Сайфуллаєва, після чого затримали його за тою же підозрою.

26 квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Зейтуллаева до 12 років позбавлення волі. 27 липня Верховний суд Росії збільшив Зейтуллаеву термін позбавлення волі з 12 до 15 років з обмеженням на рік після відбуття покарання.

У вересні кримчанина етапували до виправної колонії в Башкортостані. Він заявив, що має намір оголосити чергове голодування