Україна вперше візьме участь в міжнародних змаганнях Warrior games серед ветеранів та військовослужбовців

Життя

Україна вперше візьме участь в міжнародних змаганнях Warrior games. Вони проходять в США. 40 українських ветеранів змагатимуться з командами з різних країн світу.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Україна вперше візьме участь в міжнародних змаганнях «Warrior games» в США для ветеранів та військовослужбовців. 40 наших воїнів змагатимуться з командами з США, Канади, Австралії, Нідерландів, Великобританії, Грузії, Данії. З нетерпінням чекаю зустрічі з тими, хто пройде національний відбір і потрапить в команду України», – написав Зеленський.

У Міністерстві у справах ветеранів повідомляють, що змагання відбудуться у Флориді з 12 по 22 вересня.

Warrior Games – це змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США проводить цей захід вже восьмий рік поспіль.

В програму змагань входять 12 видів спорту: стрільба з лука, гольф, стрільба, легка атлетика (біг і метання), велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на колясках, регбі на колясках, пауерліфтинг і волейбол сидячи.

Нагадаємо:

  • Верховна Рада 7 лютого 2019 року ухвалила за основу та в цілому законопроект 9508 про створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни. Він вступив в силу 1 березня. Відповідно до закону, Єдиного державного реєстру ветеранів війни – це «єдина державна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збору, реєстрації, накопичення, зберігання, захисту та знеособлення інформації про ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції гідності, членах сімей таких осіб та інших осіб ». Передбачено, що доступ до відомостей про фізичних осіб, які внесуть до реєстру, буде обмежений.