У Києві через ремонт на пів року зупинили рух поїздів між станціями метро «Деміївська» і «Теремки» (оновлено)

Життя
Станція київського метрополітену «Деміївська». Фото: tov-tob.livejournal.com

У Києві з 8 грудня на шість місяців зупинили рух поїздів на синій гілці метрополітену між станціями «Деміївська» і «Теремки» для проведення ремонту перегінного тунелю між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

«У зв’язку з необхідністю термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» з 9 грудня рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбуватиметься між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська». Рух поїздів на відрізку між «Либідською» та «Деміївською» доведеться повністю зупинити до завершення робіт. Таке рішення прийняте 8 грудня Постійною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА», – ідеться у повідомленні.

Як зазначили у КМДА, для забезпечення перевезень пасажирів буде передбачено дублюючі маршрути наземним транспортом від станції «Теремки» до станції «Либідська».

У Київському метрополітені наголосили, що питання безпеки пасажирських перевезень є пріоритетом. На жаль, зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро – вимушений крок для уникнення в подальшому позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів.

«Так, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з’явився ризик втрати стійкості тунельних споруд. Слід зазначити, що перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способу», – вказали у КМДА.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько шести місяців та проводитимуться на поверхні землі. За цей час фахівці планують провести необхідні обстеження, дослідження та інженерні вишукування, з визначенням причин виникнення надзвичайної ситуації і виконати невідкладні заходи із стабілізації конструкцій та відповідні відновлювальні роботи.

Як інформує КП «Київський метрополітен», станції «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром», «Теремки» продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

Трохи пізніше Київська державна міська адміністрація повідомила у Telegram, що рух поїздів між станціями Київського метрополітену «Теремки» – «Деміївська» вже зупинили з міркувань безпеки.

«Рух поїздів метро на ділянці між станціями «Теремки» – «Деміївська» вже зупинено з міркувань безпеки та з урахуванням технічного стану тунелів. Поїзди курсують між станціями «Героїв Дніпра» – «Либідська», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що маршрути наземного транспорту, які дублюють рух поїздів метро, запрацюють орієнтовно протягом двох годин.