Кримська правозахисна група увійшла до десятки кращих організацій з міжнародної премії Global Human Rights Tulip 2023

Життя

Кримська правозахисна група (КПГ) увійшла до десятки кращих організацій з міжнародної премії Global Human Rights Tulip 2023.

Про це повідомила голова правління КПГ Ольга Скрипник.

“10 організацій з усього світу були відзначені Global Human Rights Tulip 2023 за їхню правозахисну роботу, серед них й вся наша команда Крымская правозащитная группа/Crimean Human Rights Group”, – повідомила вона.

Скрипник нагадала, що у вересні Кримська правозахисна група отримала від посольства Королівства Нідерландів в Україні премію “Тюльпан прав людини”. Крім того, правозахисну організацію номінували на міжнародну премію Global Human Rights Tulip Award.

“Надзвичайні люди з 10 країн (Mexico, Brazil, South Africa, Libya, Democratic Republic of Congo, Myanmar, Turkey, Latvia, Iraq and Ukraine), які захищають права людини в надскладних умовах. Серед колег ті, хто провів роки за ґратами за свою незламну позицію, або ті, чиїх рідних вбили за їхній спротив. Незважаючи ні на що, вони продовжують боротьбу за краще життя у своїх країнах. Колеги по правозахисту розуміють, що відбувається в Україні, підтримують нас та вважають перемогу України шансом для усіх інших країн добитися справедливості. Цього року головний Тюльпан відправився до Туреччини разом з Hulya Gulbahar, адвокаткою, яка вже більше 40 років захищає права людини та бореться за рівні права для жінок”, – додала вона.

Фото: Ольга Скрипник Facebook

“Тюльпан прав людини” – нагорода уряду Нідерландів, ініційована Міністерством закордонних справ. З 2008 року вона щороку присуджується правозахисникам та організаціям, які підтримують права людини на глобальному рівні. Крім того, з 2018 року посольства Нідерландів у різних країнах також вручають місцеві нагороди активістам та правозахисникам, які захищають права людини.

Читайте також: Ольга Скрипник: Формат Кримської платформи стає ширшим — РФ є загрозою для більшості нормальних країн