У віці 73 років помер український політик, ексголова управління МВС України у Криму Геннадій Москаль

Життя

У віці 73 років помер український політик, колишній голова Закарпатської обласної державної адміністрації, та колишній голова управління МВС України у Криму Геннадій Москаль.

Про це 17 березня повідомили народні депутати Микола Княжицький та Олексій Гончаренко.

«Після важкої хвороби помер Геннадій Москаль. Вічна памʼять. Співчуття родині. Він займав багато державних посад, був справжнім патріотом і людиною талановитою», — написав Княжицький.

У 1980-1990-х Москаль працював у правоохоронних органах. З червня 2001 року був призначений головою Закарпатської обласної державної адміністрації. У 2002-му він здобув науковий ступінь кандидата юридичних наук.

З листопада 2005-го по квітень 2006-го Геннадій Москаль обіймав посаду голови Луганської ОДА.

У 2006–2007 був постійним представником Президента України в АРК.

У ході позачергових парламентських виборів 2007 Москаль балотувався у Верховну Раду за списками політичної партії «Наша Україна — Народна самооборона». На момент проведення виборів був безпартійним. Після парламентських виборів 2012-го вдруге потрапив до Верховної Ради, балотувавшись за списками «Батьківщини».

З 2009 по 2010 роки генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль був очільником Головного управління МВС України у Криму.

У вересні 2014-го тодішній президент Петро Порошенко призначив Геннадія Москаля на посаду голови Луганської ОДА. З липня 2015 року Москаль знову очолював Закарпатську ОДА.

У квітні 2019 року Геннадій Москаль подав у відставку, а вже в червні новий президент Володимир Зеленський звільнив Москаля разом з іншими головами ОДА.

Геннадій Москаль — Заслужений юрист України і має чимало нагород, зокрема Орден «За заслуги» 3-го ступеня та Медаль «За бездоганну службу» III, II ступенів.