У Підмосков’ї внаслідок теракту у концертній залі загинуло понад 60 людей. Путін відмовчується

Життя
Пожежа внаслідок теракту у концертному залі «Крокус Сіті Холл» у Підмосков'ї, 22.03.2024. Фото: Scanpix / LETA

Внаслідок теракту, який стався ввечері 22 березня в концертному залі «Крокус Сіті Холл» у Підмосков’ї, за офіційними даними, загинуло понад 60 людей, поранено понад сотню. Російський диктатор Володимир Путін досі цього не прокоментував.

Про це повідомляє Радио Свобода.

Вранці 23 березня телеграм-канал «112» із посиланням на джерело повідомив, що кількість загиблих у «Крокусі» зросла до 82 осіб, а кількість постраждалих – до 183.

Увечері п’ятницю, 22 березня, кілька людей у камуфляжній формі відкрили у концертному залі стрілянину з автоматів, потім стався вибух і почалася сильна пожежа. Гасіння вогню продовжується, але, за словами губернатора Московської області Андрія Воробйова, в основному вогонь ліквідовано. Воробйов зазначив, що до ранку над залом для глядачів «Крокуса» впав дах, рятувальники розбирають завали.

Воробйов повідомив, що госпіталізовано 115 осіб, зокрема п’ятеро дітей. Деякі перебувають у тяжкому стані. На ранок з «Крокуса» евакуювали всіх постраждалих.

Слідчий комітет (СК) Росії порушив кримінальну справу за статтею про теракт. Учора російські ЗМІ повідомляли, що після теракту нападникам вдалося втекти автомобілем. У СК на запитання журналістів, де зараз нападники, заявили, що «поки що це передчасна інформація».

Російський диктатор Володимир Путін досі не прокоментував теракт. Російські новинні агенції писали, що йому повідомляють про ситуацію, а віце-прем’єр Росії Тетяна Голікова сказала, що у відповідь на звіт про постраждалих Путін нібито «побажав усім одужання та передав подяку лікарям».

Видання «Агентство» зазначає, що атака на «Крокус Сіті Холл» – найбільший у Росії теракт з часів нападу на школу в Беслані у 2004 році, коли загинуло понад 300 людей.