Російська пропаганда кидала величезні ресурси на дискредитацію Тимчука

Думки
Юрий Бутусов Фото: ZN.UA

Дмитро Тимчук – один з героїв українського опору 2014-2015 років. На відміну від багатьох, в війну з Росією Дмитро разом з невеликою групою українських військовослужбовців вступив задовго до початку вторгнення до Криму і на Донбас. З 2008 року Тимчук протидіяв інформаційних операцій російських спецслужб як військовослужбовець Міноборони, як волонтер. За часів Януковича, часи здачі України, його робота здавалася безнадійною, але він не зламався. Він був одним з небагатьох в Україні, хто по-справжньому розумів, що сучасна війна являє собою комплекс інформаційно-бойових операцій.

Інформація мобілізує суспільство на війну, інформація мотивує бійців, інформація збирає ресурси, інформація визначає рівень зовнішньополітичної підтримки. Без ефективної інформаційної підтримки мобілізація України для відображення російської агресії була б неможлива. І Дмитро був одним з тих, хто особисто визначав напрями інформаційної війни і захисту України.

Блог Тимчука був одним з ключових джерел про війну і мав колосальне значення з військової точки зору. Величезні ресурси російської пропаганди були кинуті на дискредитацію Тимчука, ворог прекрасно розумів величезне значення якісного і проукраїнського висвітлення подій, величезні можливості впливу Тимчука в соцмережах і в ЗМІ.

У нас були публічні розбіжності з Дмитром за однією з подій, але ми з ним разом розібралися і зробили висновки, і я з великою повагою ставився до діяльності Дмитра як народного депутата, встановилися дружні стосунки. Він діяв чесно, принципово, він не був політиканів і демагогом, він відбувся як справжній професіонал в оборонній сфері. Влада не виростила йому корону на голові, як це відбувається з багатьма, він продовжував працювати на захист нашої батьківщини і віддавав всі свої сили – фізичні та емоційні.

Слідство зробить свої висновки, це його робота. На мою думку, заслуги Дмитра Тимчука заслуговують найвищої нагороди від держави. І вшанувати пам’ять Дмитра повинні все ми, для кого пам’ять початку війни за незалежність завжди буде священною, хто кожен день в найважчі моменти читав зведення Тимчука…

Світла пам’ять.

Юрий Бутусов / Facebook

  • 19 липня народний депутат Дмитро Тимчук знайдений мертвим.
  • Поліція розглядає три версії смерті Дмитра Тимчука: вбивство, самогубство, необережне поводження зі зброєю.
  • Поліція за фактом смерті відкрила кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).