Офіс президента замилює очі міжнародним партнерам щодо судової реформи і боротьби з корупцією

Думки
Віталій Шабунін, глава правління Центру протидії корупції Фото: facebook.com/USPStudies

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зустрівся з послами країн «Великої двадцятки» (G20), пише керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін на своїй сторінці у Facebook.

Послів переконували, що Офіс президента сфокусований на боротьбі з корупцією, судовій реформі та зменшенні впливу олігархів https://bit.ly/3bCXMTs.

Знаєте, що після такого роблять посольства? Звіряють почуте з реальністю. Наприклад, питають апдейти про ТОП-справи НАБУ і просуванню судової реформи.

На цей запит ми відповімо таке:

1. Генпрокурорка Зеленського п’ятий місяць блокує підозри по ПриватБанку в ключовому епізоді на 10 млрд грн. Пруф https://bit.ly/3dtDKvR.

2. Генпрокурорка Зеленського півроку блокує передачу «Роттердаму +» в суд (збитки 39 млрд грн). Пруф https://t.me/fuckcorruption/816.

3. Четвертий місяць Зеленський, Єрмак і Венедіктова відмазують Татарова, використовуючи підконтрольні київські суди, ДБР і ОГП. Англійською дамо інфографіку (+ деталі), яку ви під постом бачите. Пруф https://t.me/fuckcorruption/866.

4. Парламентська більшість Зеленського в першому читанні проголосувала законопроект, який віддає зашквареній ВРП визначальний вплив на призначення 2000 суддів. Пруф https://bit.ly/3esmk3l.

5. Подана Зеленським в Раду судова «реформа» полягає у бетонуванні впливу судової мафії через збереження діючої ВРП. Пруф https://bit.ly/3s2Zl2e.

Одним словом відповімо міжнародним партнерам, що в Офісі Зеленського їм вкотре замилювали очі про успіхи в боротьбі з корупцією, впровадження судової реформи та деолігархізації.

Повірте, ми були би щасливі написати протилежне. І робимо для цього все можливе. Проте рішення за Зеленським, в кінці кінців – це його, а не наш Офіс.

В підсумку партнери з «Великої двадцятки» (G20) отримали чергове підтвердження неадекватності Єрмака, який вкотре намагається пошити їх в дурні.

Це прямо дуже допомагає Україні з такою необхідною нам міжнародною підтримкою. Насправді ні.

Офіс президента анонсував світовий тур для залучення інвестицій. Перше питання Зеленському від інвесторів буде про суди і корупцію (пруф https://bbc.in/3cn3dVG). Парити їм казочки Єрмака – репутаційне самогубство.