Це самонавіювання, бо ви хибно налаштовуєте себе на спринт, коли треба бігти марафон – Роман Бурко

Думки

Коли ви пишете, що «треба протриматися 2 тижні» – це самонавіювання, бо ви хибно налаштовуєте себе на спринт, коли треба бігти марафон.

Водночас ви хибно оцінюєте можливості ворога щодо інерції в умовах обмежених санкцій, а вони обмежені, а не тотальні. Україна трималась 8 років, і треба триматись стільки, скільки потрібно і робити «смерть ворогам».

Не занижуючи собі психологічну планку витривалості. Вже пройшло 2 місяці тотальної війни, хоча західні аналітики давали Україні всього 2-3 дні, але завдяки мужності українського народу, майстерності ЗСУ, ворог був змушений відступити з півночі, щоб концентрувати сили на сході та півдні. І це накопичення триває вже 3 тижні, то про які 2 тижні ви говорите?

Гаряча фаза війни буде тривати і до кінця весни, і влітку. Далі буде видно, все буде залежати від того, хто швидше виснажиться. Але Україні видихатись неможна. Для нас це дорівнює смерті. А до розпаду Росії при зберіганні такого самого темпу безглуздих помилок лишається ще 2-3 можливо 5 років…

Тому морально готуйте себе до марафону, кажу вам як людина яка біжить свій «марафон» з 2014 року. Біжить і мріє про швидку перемогу, але розуміє, що швидкість в умовах, в яких ми перебуваємо і при тих об’ємах підтримки Заходу, які були і є – дуже повільна, але головне, що ми не стоїмо на місці, а рухаємось в бік перемоги… І треба рухатись стільки, скільки потрібно для досягнення кінцевої мети. Дедлайнів у нас немає, навпаки – час, це теж наш союзник…

Роман Бурко